Finns att köpa

Robertsforsgruppen

Robertsforsgruppen var en konstellation av konsthantverkare och konstnärer som lockats till Robertsfors under 1970-talet av den träälskande Robertsforsambassadören Erik ”Jonscha” Johans­son. En av Jonschas många idéer var att använda konsthantverket i kampen mot avfolkningen av Robertsfors och Bygdeå ­kommun. I den här boken kartlägger jag med foto och text Robertsforsgruppens historia, en ­berättelse som också blir historien om den undanskymda ­konsten och om en kamp för att få existera i sin egen rätt.

280 kr, frakt ingår

Bärtider

Med utgångspunkt i en bärplockarstrejk, som utspelade sig i Umeå under hösten 2013, och platsen, samhället, Fredrika, bärplockningsnav i Västerbotten, har jag tillsammans med kulturgeograferna Aina Tollefsen och Madeleine Eriksson följt trådar inom bärindustrin. Fokus har legat på råvarukedjan och på plockarnas situation, den disciplinering de utsätts för och det motstånd de gör. Det är en oregelbunden fotografisk undersökning som pågått sedan början av 2012. I boken Bärtider, publicerad våren 2019, redovisar jag det fotografiska materialet med texter som beskriver och reflekterar över vårt fältarbete. Det är en utsaga om min region, dess samtidshistoria och den väv av globala relationer som vi alltid befinner oss i.

200 kr, frakt ingår

Det lysande barnet

”Det lysande barnet” är fotografier från min vardag med min dotter. Det är betraktelser från lek och promenader i närområdet kring Tunnelbacken i Umeå där vi bor, men även från trakten kring Björna där vi har sommarstuga. Det är stadsnära natur och rural natur i förändring, platser där jag själv lekt som barn. Den tydligaste skillnaden mellan då och nu är vädrets nyckfullhet och mörkret som infinner sig under vinterns snöfria månader. Jag är inte ensam om att se och tänka på effekterna av klimatförändring mest hela tiden. Att alltid ha kameran med mig och detta projekt i bakhuvudet dämpade för en tid vardagstristessen och oron som jag ofta känner. Boken är en kärleksförklaring till Sonja och den tid som vi tillbringade tillsammans under dessa dagar.

350 kr, frakt ingår

Finns att läsa

Skäliga anspråk på prydlighet

Läs boken som en pdf genom att trycka på bilden

Att skriva ett modernt äventyr

Läs boken som en pdf genom att trycka på bilden